Sakiewki wieprzowe

Sakiewki wieprzowe
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: patusia5
Pyszne i proste!! Odmienna forma podania kotleta :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Kotlety rozbijamy dość cienko, posypujemy z obu stron vegeta, papryką i wkładamy do lodówki na kilkanaście minut.

  2. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Pieczarki również drobno kroimy i razem z cebulą i papryką dusimy do miękkości, dodając łyżkę przecieru i podlewając odrobinę wodą. Przyprawiamy solą i pieprzem.

  3. Na środku mięsa układamy po dużej łyżce farszu, zbieramy boki mięsa i związujemy nitką u góry, tak aby powstał kształt sakiewki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy szklanką bulionu.

  4. Pieczemy około godziny w temp 180 stopni polewając bulionem co kilkanaście minut. Serwować polane sosem pieczeniowym ciemnym.

Komentarze do przepisu (17)

landryna8215 07 lutego 2010
Ciekawy pomysł,a w sałatce widzę groszek,kukurydzę,por i ...??No właśnie,co dalej,bo smacznie wygląda!
moniaaaa 07 lutego 2010
co jest w tej sałatce??? tez mi sie spodobała
izunia207 07 lutego 2010
PYSZNE:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki