Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne polskie smaki zamknięte w chrupiącym papierze ryżowym.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3309
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3309
Składniki
Kapustę gotujemy do miękkości razem z liściem laurowym. Osączamy i drobno siekamy. W tym czasie gotujemy kaszę i smażymy na suchej patelni pokrojony w kostkę boczek z posiekaną cebulą. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i maggi. Na papier ryżowy (lekko namoczony wodą) układamy farsz (po łyżce) i zawijamy podobnie jak krokiety. Smażymy na głębokim oleju. Podajemy z sosem grzybowym.