Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zapiekanka z ryżu, tuńczyka i jajek. Świetnie smakuje podawana z klasyczną sałatką z pomidorów i cebuli.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 751
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 100
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 751
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 100
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Ryż wymieszać z tuńczykiem i jajkami, doprawić solą i pieprzem.
Tak przygotowany ryż przełożyć do żaroodpornego naczynia. Naczynie nie wymaga natłuszczania, ponieważ ilość oleju którym był zalany tuńczyk w zupełności wystarcza.
Ryż zapiekać przez około 80 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Naczynie można przykryć w trakcie zapiekania, ale nie jest to konieczne. Bez przykrycia powierzchnia ryżu jest bardziej chrupiąca.