Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż zapiekany z owocami, budyniem i kruszonką jest bardzo smaczny i łatwy do przygotowania. Smakuje na zimno i na ciepło. Jako danie na słodko lub deser.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 499
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 28
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 66
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 499
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 28
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 66
Składniki
Kruszonka: Mąkę, masło, cukier i cukier wanilią wsypać do miski rozcierać palcami do momentu powstania kruszonki. Pod koniec dodać płatki migdałowe.
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem 100 ml mleka i odrobiny soli. Lekko przestudzić, dodać cynamon, 1 łyżkę masła, cukier, wymieszać.
Formę do zapiekania posmarować masłem, wyłożyć połowę ryżu.
Brzoskwinie obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę, wyłożyć na ryż.
Na brzoskwinie wyłożyć pozostały ryż, wyrównać. Z 400 ml mleka i mączki budyniowej ugotować budyń, gorący wylać na wierzch.
Posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Zapiekać około 15-20 minut.