Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa , która robi się sama ;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Przy tej potrawie się nie napracujemy , a się i najemy i będzięmy usatysfakcjonowani kulinarnie ;) Gotujemy ryż według czasu podanego na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy z oliwek , dusimy warzywa przez ok. 15 min pod przykryciem. Po 15 minutach do warzyw, dorzucamy ugotowany ryż , przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i sosem sojowym ( ja zawsze robię to na oko, ale przeliczyłam, że wyjdzie to ok. pięciu łyżek stołowych ). Mieszamy dokładnie i smażymy razem jeszcze ok. 7 minut , często mieszając. Smacznego :)