Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wykwintne a zarazem dietetyczne
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3476
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 313
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 97
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 277
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3476
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 313
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 97
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 277
Składniki
1.Marchew, para i seler kroimy w zapałkę. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy pokrojone warzywa i dusimy 2 minuty. Dodajemy 100 ml wina i dalej dusimy aż wino wyparuje (jakieś 5 minut). Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem i wyjmujemy na talerz.
2.Pora kroimy na długie paski ( wstążki służące do wiązania ryby) i blanszujemy je 30 sekund, albo zalewamy je wrzącą wodą.
3.Wyjmujemy zestaw do gotowania na parze. Na filet rybny układamy uduszone wcześniej w zapałkę warzywa. Zwijamy go i przewiązujemy wstążką z pora. Do garnka wlewamy 400 ml wina i trochę wody, a na sitko układamy rybę, którą z góry solimy i pieprzymy. Dusimy na parze przez jakieś 25 minut.
4.Do garnka gdzie znajduje się płyn na jakieś 10 minut przed końcem duszenia dodajemy pozostałe z duszenia warzywa i je dusimy. Na samiutkim końcu dodajemy żółtka , wszystko mieszamy aż zgęstnieje ( nie doprowadzć do gotowania!!!).
Rybę wyjmujemy i polewamy sosem
-Może być każdego rodzaju filet rybny. -Im lepszego dodamy wina tym potrawa będzie wykwintniejsza -Zamiast wina można dodać bulion, ale to już nie będzie "to"