Ryba / dorsz w cieście curry

Ryba / dorsz w cieście curry
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Ryba smażona w cieście curry jest miłą odmianą od tradycyjnej, smażonej w panierce. Przygotujemy ją w 10 minut.

Składniki

  • 4 filety, u mnie dorsz
  • 10 łyżek mąki
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżeczki curry
  • 100 ml mleka
  • sól, pieprz
  • olej

Przygotowanie

  1. Filety posypujemy solą i pieprzem. Mąkę, jajko, curry, mleko oraz po szczypcie soli i pieprzu mieszamy ze sobą do powstania gęstego ciasta.

  2. Filety maczamy w cieście, smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, do zarumienienia.

Składniki
  • 4 filety, u mnie dorsz
  • 10 łyżek mąki
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżeczki curry
  • 100 ml mleka
  • sól, pieprz
  • olej
Składniki