Rosół z pstrąga

Rosół z pstrąga
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Pstrąg idealnie nadaje się na delikatny rosół

Składniki

Przygotowanie

  1. Do garnka z litrem wody włożyłam pozostałości z filetowania dwóch innych pstrągów. Dodałam obraną marchew, cebulę, pietruszkę, kawałek selera i zieloną część pora. Jeszcze suszony grzybek i ząbek czosnku i chili dla aromatu. jeszcze liść laurowy i ziele angielskie i sól.
    Całość gotowałam do miękkości warzyw. Potem bulion przecedziłam. marchewkę, pietruszkę i seler pokroiłam w kostkę.
    Do gotującego się bulionu dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Po 15 minutach dodałam oczyszczonego i pokrojonego w dzwonka pstrąga.
    Na pięć minut przed końcem gotowania dodałam groszek i różyczki brokuła, kilka plasterków białej części pora i pokrojone warzywa bulionowe.
    Do smaku dodałam przeciśnięty ząbek czosnku.


  2. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek i sprawdziłam smak.

    Rosół jest bardzo delikatny.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (24)

slodkisentyment 10 maja
Każdy skrawek tego rosołku wygląda obłędnie :) Rewelacja :)
pelen_brzuszek 10 maja
musi być przepyszny!!!
To dopiero rosołek!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki