Rosół z drobiu.

Rosół z drobiu.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Aromatyczny, smaczny rosół z ćwiartek kurczaka.

Składniki

  • ćwiartki z kurczaka 2 szt.
  • włoszczyzna świeża
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 4 szt.
  • makaron 0,5 kg

Przygotowanie

  1. Oczyszczone, wymyte ćwiartki z kurczaka zalewamy zimną wodą, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz ziołowy, dodajemy włoszczyznę i gotujemy na wolnym ogniu około 2 godziny.

  2. Pod koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany rosół podajemy na gorąco z makaronem.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (5)

slodkisentyment 10 czerwca
Pyszny, klasyczny rosołek :) Mniam :)
bryssska 10 czerwca
Uwielbiam, mniam;-D
Docherro 10 czerwca
Bardzo lubię rosołek z drobiu...pyszny:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ćwiartki z kurczaka 2 szt.
  • włoszczyzna świeża
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 4 szt.
  • makaron 0,5 kg
Składniki