Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajna przekąska nie tylko na spotkania towarzyskie, ale chociażby na ...śniadanie :)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 733
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 91
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 733
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 91
Składniki
Koncentrat pomidorowy wymieszałam z oliwą z oliwek i posmarowałam nim blat ciasta francuskiego. Oprószyłam bazylią i oregano. Wyłożyłam plastry sera tak, by przykryły całe ciasto. Na ser żółty wyłożyłam pokrojone i podduszone wcześniej pieczarki. Całość zwinęłam w rulon i nożem kroiłam ok. 2 cm krążki.
Wykładałam krążki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekałam 15-20 minut w 220 stopniach, dotąd aż ciasto zaczęło puchnąć i rumienić się. Moje rollsy zniknęły na ciepło, nie zdążyły ostygnąć :)