Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso w mięsie czyli rolady z karkówki faszerowane mięsem mielonym. Możemy podać tradycyjnie z ziemniakami i sosem lub z surówką z świeżych warzyw.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Kotlety z karkówki rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą i pieprzem - farsz powinien być lekko pikantny.Dokładnie wyrabiamy. Z mięsa mielonego formujemy pięć podłużnych wałeczków i układamy na rozbitych kotletach. Karkówkę zawijamy tworząc roladki z mięsem mielonym w środku, spinamy igłami do mięsa lub związujemy nitką bawełnianą. Rolady obtaczamy w mące a następnie smażymy na rumiano na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Dodajemy obraną i posiekaną cebulkę, oprószamy ją solą, podlewamy wodą lub bulionem i dusimy do miękkości.