Roladki z szynki faszerowane serem

Roladki z szynki faszerowane serem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Masa z twarogu, majonezu i szczypiorkiem, owinięta w szynkę drobiową , to wyjątkowo pyszna ozdoba nie tylko świątecznego stołu.

Składniki

  • 8 plastrów szynki ( np. szynka z kurczaka)
  • 2 mini kostki smażona cebula Knorr
  • 20 dag twarogu tłustego
  • 2 łyżki majonezu
  • Posiekany szczypiorek

Przygotowanie

  1. 1. Twaróg przekładamy do miski

  2. 2. Dokładamy posiekany szczypiorek, kostki knorr, majonez.

  3. 3. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, żeby powstała jednolita masa.
    4. Łyżeczką nakładamy masę na każdy plasterek szynki i ciasno zwijamy w rulon.

  4. 5. Każdy rulon przekroić na połowę i ułożyć na półmisku.
    6. Szyneczki gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 02 stycznia 2018
Biorę 10, resztę zostawiam, bo też pewnie chciałabyś coś zjeść xD
Prosta rzecz, a jak cieszy i jak smakuje :D
KulinarnaChwila 03 stycznia 2018
hmmmm dla Ciebie była tylko bazylia i koperek :)
Nevermore 03 stycznia 2018
Ja to dla rodziny, a nie da siebie ;)

Mnie i ta bazylia z koperkiem wystarczy, choć tak na prawdę przydałby... Czytaj całość »
Ja to dla rodziny, a nie da siebie ;)

Mnie i ta bazylia z koperkiem wystarczy, choć tak na prawdę przydałby się też jakiś pomidor, mozzarella i dobra włoska oliwa xD
Składniki
  • 8 plastrów szynki ( np. szynka z kurczaka)
  • 2 mini kostki smażona cebula Knorr
  • 20 dag twarogu tłustego
  • 2 łyżki majonezu
  • Posiekany szczypiorek
Składniki