Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sponsorowane
Na polędwicę wołową sposobów jest kilka. My przygotujemy dziś pyszne roladki, marynowane wcześniej w ziołach i czosnku. Roladki wypełnione będą suszonymi pomidorami. Aby było do końca fit i zdrowo, super mięso podamy z sałatką ze szpinaku z suszonymi pomidorami i pestkami słonecznika.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 58
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1285
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1040
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 58
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1285
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1040
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Składniki
Mięso oczyszczamy z błon, myjemy i osuszamy. Całe mięso rozbijamy by było cieńsze. Mięso marynujemy w czosnku, ziołach, pieprzu i oliwie.
Zamarynowane mięso kroimy na dwie części. Na każdym kawałku układamy posiekane suszone pomidory. Mięso zwijamy w rulon. Może na nim zostać marynata (czosnek, zioła).
Urządzenie Philips Airfryer rozgrzewamy do 190 stopni. Roladki wkładamy do koszyka i smażymy 5-7 minut.
W tym czasie umyte liście szpinaku mieszamy z pestkami słonecznika (możemy je wcześniej uprażyć na suchej patelni) i sosem.
Sos przygotowujemy mieszając ze sobą oliwę, musztardę, ocet balsamiczny i miód. Sos roztrzepujemy do uzyskania gęstej konsystencji. Sosem polewamy sałatkę.
Usmażone roladki wołowe z suszonymi pomidorami podajemy ze świeżo przygotowaną sałatką.