Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam fileta z kurczaka, dlatego często szukam inspiracji na nowe dodatki. Ten przepis bardzo przypadł mi do gustu ponieważ łączy w sobie delikatny smak fileta i sera ze słonym, wędzonym boczkiem. Roladki podaję z ubitymi ziemniakami z masłem i koncentratem pomidorowym i moim ulubionym szpinakiem z mozzarellą.
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 22
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 114
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 22
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 114
Składniki
Każdego fileta z kurczaka kroimy na pół (będziemy mieć 4 kotlety). Każdy kotlet rozbijamy cienko (sprawę ułatwi nam przykrycie fileta folią spożywczą lub woreczkiem przed rozbijaniem). Każdego kotleta dobrze solimy i pieprzymy.
Filety smarujemy serkiem ricotta i posypujemy siekaną natką pietruszki. Zwijamy w roladkę. Każdą roladkę owijamy długimi plastrami wędzonego, surowego boczku.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Ja podaję je z tłuczonymi ziemniakami z dodatkiem przecieru pomidorowego i masła, a także ze szpinakiem z mozzarellą.