Roladki z chleba tostowego

Roladki z chleba tostowego
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
powiem krótko - pyszne

Składniki

  • chleb tostowy 10 kromek
  • polędwica sopocka 10 plastrów
  • ser mozzarella 10 plastrów
  • jajko 2 szt
  • bułka tarta
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. 1. z kromek chleba odkroić skórki, chleb rozwałkować jak najcieniej,
    2. na rozwałkowanych kromkach ułożyć wędlinę i ser, zwinąć ciasno,
    3. jajka roztrzepać, dodać łyżkę wody, doprawić solą i pieprzem,
    4. roladki moczyć w jajku, obtaczać w bułce, smażyć na rozgrzanym oleju, ja oczywiście podałam z barszczykiem,





    smacznego

Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 09 lutego
No ba, można powiedzieć: Przepyszne :D
Super szybkie, smaczne i szybko znikające jedzonko, mniam :)
pelen_brzuszek 09 lutego
z pewnością bardzo dobre :)
asia67 10 lutego
dokładnie tak :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • chleb tostowy 10 kromek
  • polędwica sopocka 10 plastrów
  • ser mozzarella 10 plastrów
  • jajko 2 szt
  • bułka tarta
  • olej
  • sól, pieprz
Składniki