Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zdrowy i lekki obiad.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Filety rozbić dość cienko nawilżonym tłuczkiem, posypać przyprawą i odstawić na 30 minut. Mozzarellę pokroić w plasterki, poukładać na mięsie.
Orzechy posiekać dość drobno.
Zwinąć ściśle w roladkę. Panierować w jaju, obtaczać w orzechach. Zawinąć w folię aluminiową, wsadzić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.
UWAGA: Po 20 minutach pieczenia naciąć i rozchylić folię z góry aby mięsko i orzechy się lekko przypiekły. Serwować z ulubionymi dodatkami.