Rolada z jabłkami

Rolada z jabłkami
> > 6 os.
> 60 min
średnie
tanie
avatar Autor: Maudie
Delikatna,biszkoptowa rolada z jabłuszkami :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Dużą blachę (z wyposażenia piekarnika) wyłożyć folią aluminiową.Na folię wyłożyć starte i przesmażone jabłka i wyrównać powierzchnię.Masę jabłkową można posypać cynamonem.

    Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodawać po jednym żółtku.Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia.

    Ciasto rozprowadzić równomiernie na jabłkach.

    Piec ok 20 min w temp 180 st

  2. Po wyciągnięciu z piekarnika posypać wierzch cukrem pudrem,przykryć czystym ręczniczkiem i obrócić (ja pomagam sobie przykładając kratkę z piekarnika)
    Zdjąć folię i zwinąć roladę.Kroić po wystygnięciu,smacznego :)

Komentarze do przepisu (25)

Nevermore 21 marca
Na początek wiosny propozycja idealna do cappuccino :) Pyszne ciacho, mniam :)
slodkisentyment 21 marca
Wygląda mega puszyście. Oj tak z herbatą, poproszę :)
magelo 21 marca
Fajnie wygląda
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki