Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonaly sposób na danie z cukinii. W zaleznosci od upodoban moze byc nadziewana w wersji bezmiesnej np. suszonymi pomidorami, w wersji miesnej np. smazonym bekonem, smakuje równiez wysmienicie z wedzona ryba np. z lososiem
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Pokroic cukinie, usunac wnetrze, zetrzec i wycisnac za pomocą wyciskarki do ziemniaków lub scierki. Dodac jajka, ser, ziola (mozna je alternatywnie dodac do nadzienia) skrobie, sól i bialy pieprz. Wszystko dokladnie wymieszac i w zaleznosci od wilgotnosci masy dodac jeszcze troche maki. Ulozyc mase na papierze do pieczenia (grubosc warstwy ok. 1 cm) i piec ok. 30 min w temp. 200° C az masa zbrazowieje.
Do ostygniecia polozyc na kratce, papierem do pieczenia do góry, gdy troche ostygnie - delikatnie zdjac papier. Przygotowac nadzienie: wymieszac smietane z serem i twarogiem, dodac musztarde, pieprz cayenne i ew. ziola jesli nie dodalismy ich do warstwy z cukinii. Posolic. Pokroic bekon na male kawalki i usmazyc (alternatywnie: pokroic rybe lub suszone pomidory na male kawalki) a nastepnie ulozyc wszystko na nadzieniu. Ostroznie zwinac, zawinac w folie i odstwic do schlodzenia na kilka godzin.
Tuz przed podaniem pokroic w cienkie plasterki. Podawac np. z salata.