Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zamiennik wędliny.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1056
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 47
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1056
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 47
Składniki
Pieczarki zetrzeć na dużych oczkach i przesmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć - następnie dodać do pieczarek, doprawić solą pieprzem, dodać jajko i wymieszać. Gdy nadzienie będzie zbyt rzadkie dodać łyżkę lub dwie bułki tartej.
Filet z kurczaka pokroić i rozklepać jak kotlety. Posypać przyprawą do kurczaka z dwóch stron.
Jajka roztrzepać widelcem, następnie dodać majonez i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji po czym dodać ser żółty starty na drobnych oczkach - całość dokładnie wymieszać. Gotową masę rozłożyć na dużej blaszce (u mnie 34x34cm ), wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec na złoty kolor ok 15-20 min. 160°
Upieczony gorący placek odwrócić górą do dołu i zdjąć papier, następnie na 3/4 placka rozłożyć mięso drobiowe a pieczarki rozłożyć w kształcie "wałka".
Następnie całość zwinąć w roladę i zawinąć w papier do pieczenia. Piec ok 35 min 170°.
Po upieczeniu zdjąć papier i wystudzić.
SMACZNEGO!