Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis na wykorzystanie surowego boczku. Po upieczeniu jest soczysty i smaczny.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13155
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 96
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22679
Smak wiosny!
Odsłon: 376
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 331
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13155
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 96
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22679
Smak wiosny!
Odsłon: 376
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 331
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać sól i majeranek, wymieszać.
Boczek umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć przyprawami z każdej strony, zwinąć w roladę i owinąć sznurkiem . Włożyć do lodówki na kilka godzin. Najlepiej przygotować dzień wcześniej, wtedy boczek dobrze przejdzie przyprawami.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem i włożyć przygotowany boczek. Piekarnik nagrzać do 180 st. góra-dół i piec boczek 1 -1,5 godz. Boczek trzeba polewać co jakiś czas wytopionym tłuszczem, aby nie był suchy. Życzę smacznego :)