Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe rogaliki z najlepszym na świecie nadzieniem...Pychota!!!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 125
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 49
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 125
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 49
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka, kilka łyżek mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki (kefir musi mieć temp, pokojową, jajo ma być roztrzepane, a masło stopione) i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przenieść w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Następnie podzielić ciasto na 3 równe części. Każdą rozwałkować, pokroić na 8 trójkątów i na skraju każdego kłaść serek i truskawkę. Zwinąć.
Przenieść na blachę, posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15 min. Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!