Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I kolejna propozycja drożdżowych rogalików z ciasta przygotowanego na bazie maślanki...polecam!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 488
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1319
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 488
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1319
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać 2 łyżki mąki i tyle ciepłego mleka, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na ok. 10-15 min. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 60-70 min. do podwojenia objętości. Gotowe ciasto podzielić na 3 równe części. Każdą rozwałkować i podzielić na 8 trójkątów. Zwinąć w rogaliki i pozostawić na blasze do napuszenia na ok. 15 min.
Następnie posmarować mlekiem wymieszanym z jajem. Piec w temp. 190 stopni przez ok.15 min. do zrumienienia. Smacznego!