Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli czasem nie mamy pomysłu na wykorzystanie ricotty, to polecam ten właśnie przepis na oryginalna babkę na bazie ricotty z dodatkiem truskawek...
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 326
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 166
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 54
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 326
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 166
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 54
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Następnie dodać ricottę, mleko i stopione masło, połączyć. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem. Umyte i osuszone owoce pokroić w plastry i powtykać w ciasto.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 50-60 min. Przed podaniem ciasto ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!