Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, sycące, alternatywa dla słodkich racuchów!
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 694
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 694
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Składniki
Przygotowanie ciasta: Jajka ubić z odrobiną soli, dosypać szklankę mąki ( ma to być bardzo gęste-jeżeli były dużej jaka dodać więcej mąki) i następnie ciasto rozrzedzić wodą do konsystencji bardzo gęstej śmietany. Dodać przyprawy i suszone drożdże. Dokładnie wymieszać. Ja dodałam ostrą paprykę w proszku żeby ciasto było lekko pikantne.Odstawić na kilka godzin ( ja odstawiłam na ok 5h).
Dodatki: cebulę pokroić w kostkę zeszklić na oleju , dodać drobno pokrojona w kostkę cukinię i parówki lub cienką kiełbasę, wszystko razem podsmażyć do miękkości.
Po wyrośnięciu ciasta dodać zimne dodatki. Dokładnie wymieszać. Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju, lub w wersji dietetycznej na patelni bezolejowej.
Smacznego!