Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przez załatwianie spraw nie zawsze jest czas ugotować, a że zanim ruszyliśmy z domu na szykowałam ciasto i jak już wruciliśmy super urosło więc są :
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 324
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 324
Składniki
Do miski dodać mąkę, jajka, cukier i drożdże.
Następnie dodać ocet i ciepłe mleko.
Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą łyżki,
Pozostawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto dokładnie wyrośnie, łyżkę maczać w wodzie nabrać ciasto i kłaść na rozgrzany olej.
Smażyć na bardzo wolnym ogniu z obu stron na rumiany kolor. Nie dolewać oleju w czasie smażenia.
Takie racuchy nadają się również jako przekąska np. z dżemem.