Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, kremowa pasta z pieczonego bakłażana i mielonych orzechów włoskich. Bardzo odżywcza, niezwykle smaczna. Nie zamieszczam zdjęcia, gdyż sama pasta nie wygląda na zbyt ciekawie ;)
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 390
Polecam.
Odsłon: 86
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 93
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 390
Polecam.
Odsłon: 86
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 93
Składniki
Bakłażana myjemy, kroimy w pół, osuszamy. Nacieramy mieszanką oliwy, zgniecionego czosnku, papryki wędzonej i kminu rzymskiego. Układamy na sreberku i pieczemy w piekarniku przez 20 min, aż zrobi się miękki. Po wyjęciu bakłażana, zdejmujemy skórę (uwaga można się poparzyć). Miąższ wkładamy do głębokiego naczynia, dodajemy orzechy włoskie, łyżeczkę oliwy, sok z cytryny, jeszcze raz paprykę wędzoną i kmin rzymski. Wszystko blendujemy. Tak uzyskany krem pasuje świetnie do kanapek zamiast masła.