Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, tanie i smaczne ciasto.
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 67
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 80
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 67
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 80
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na średniej wielkości kostkę.Zasypać cukrem i wlać olej. Całość delikatnie wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki.
Dodać mąkę, jajka, sodę i proszek do pieczenia.
Formę wyłożyć pergaminem i przełożyć ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku 200*- 220* ok. 45 min. Do jabłek można dodać 10 dkg. rodzynek i 10 dkg. orzechów. Życzę smacznego P.S. Zamiast jabłek można użyć rabarbar.