Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie dla dzieci.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wycisnąć sok. Drożdże utrzeć z dwoma łyżkami cukru, rozprowadzić w szklance mleka i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie wsypać mąkę, wbić jajko, wlać stopione masło i sok z marchewki wymieszany w ½ szklance mleka. Posolić do smaku, dobrze wyrobić ręką i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Po tym czasie kłaść łyżką kluski na wrzącą wodę i po wypłynięciu na powierzchnię, wyjąć łyżką cedzakową na talerz. Polać śmietaną wymieszaną z cukrem i posypać żurawiną.