Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna sałatka, którą robi się błyskawicznie. Często biorę ją do pracy .
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 39
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 777
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 39
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 777
Składniki
Odkrawamy skórę z filetu z łososia. Kroimy go na pół, posypujemy pieprzem cytrynowym.
Gotujemy rybę na parze. Jeśli nie mamy parownicy to polecam domowy sposób :) Na patelnię wlewamy wodę, na górze kładziemy płaskie sitko (ja używam sitka/przykrywki przeciw pryskaniu tłuszczu). Włączamy palnik, gdy woda zacznie wrzeć, na sitku układamy kawałki ryby. Całość przykrywamy dużą przykrywką. W ten sposób trzymamy rybę ok 5 min (warto po tym czasie sprawdzić, czy nie jest surowa w środku i w razie czego jeszcze chwilę potrzymać ją pod przykryciem).
Mix sałat mieszamy z pomidorkami pokrojonymi na pół. Łososia rozdrabniamy widelcem i dokładamy do sałatki.
Sos: Do szklaneczki wlewamy kilka łyżek oliwy z oliwek, dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Energicznie mieszamy.
Sałatkę polewamy sosem, mieszamy i możemy zajadać :)