Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszyste i miękkie, zawiera mało składników, dla większej ilości osób.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 46
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 46
Składniki
Ramę utrzeć z cukrem (15 dag), dodawać po jednym żółtku i łyżce mąki i cały czas ucierać. Gotowe ciasto podzielić na 2 części.
Białka ubić z cukrem (30dag) na pianę. Podzielić na 2 części.
Wyłożyć na formę jedną część ciasta, wysmarować górę połową piany i posypać płatkami migdałowymi. Upiec w temperaturze 180 stopni do zbrązowienia płatków. Z drugą częścią ciasta postąpić tak samo. Ostudzić.
Krem: śmietankę 30% ubić ze sztywnikami. Do ubitej śmietany dodać mandarynki i delikatnie wymieszać.
Krem wyłożyć na jedną część ciasta i położyć na górę drugie ciasto. GOTOWE