Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te biszkoptowe placuszki z dodatkiem twarogu są lekkie i puszyste jak chmurka. Można podać je z cukrem pudrem, dżemem, jogurtem i owocami lub z innymi, ulubionymi dodatkami. Placuszki usmażyłam na suchej patelni z powłoką nieprzywierającą.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 805
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 419
Szybka i prosta babka
Odsłon: 81
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 805
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 419
Szybka i prosta babka
Odsłon: 81
Składniki
Żółtka ubić z cukrami na gładką i puszystą masę.
Delikatnie wmieszać przesianą mąkę, a następnie twaróg, lekko roztarty palcami.
Na koniec dodać pianę z białek ubitą ze szczyptą soli i wymieszać całość łyżką.
Na rozgrzanej patelni z powłoką nieprzywierającą smażyć placuszki bez dodatku tłuszczu do uzyskania rumianego koloru.