Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wołowe jak najbardziej zdrowe. Dlatego warto zaserwować rodzinie od czasu do czasu dietetyczne danie.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 102
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 31
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 180
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 102
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 31
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 180
Składniki
Cebulkę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju. Do zmielonego mięsa dodajemy cebulkę, jajko, wyciśnięty przez praskę czosnek, namoczona bułkę- solimy i pieprzymy.
Wyrabiamy mięso do gładkości. Ręką zmoczoną w wodzie formujemy pulpety.
Wrzucamy do garnka z wodą. Gotujemy 15 min. Pulpety wyjmujemy. Wywar zaprawiamy musztardą chrzanem. Możemy dodać odrobinę soli.. Podajemy z kaszą lub innym dodatkiem