Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety w lekko ostrym aromatycznym sosie.Serdecznie polecam:)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Mięso zmielić.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,jajka oraz pieprz i sol. Mięso dobrze wyrobić,formować kule i obtaczać w mące. Przygotować sos,do wody około 1,5 l dać kurkumę,musztardę,ziele angielskie,liście laurowe,sos chilii zagotować. Zamiast wody można dać bulion. Sos pogotować 5min.Na gotujący wrzucić pulpety,delikatnie zamieszać,gotować następne 10min. Po tym czasie wyjąć pulpety i zaprawić sos mąką roztrzepaną w odrobinie zimnej wody.Na koniec dać śmietanę zahartowaną w sosie, Doprawić sos do smaku przyprawami oraz musztardą jeśli chcemy bardziej wyrazisty smak.Dodać posiekaną zieleninę. Wrzucić do sosu pulpety i zagotować.
Smacznego życzę!