Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki dietetyczny krem z pulpetami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
Obrane i pokrojone warzywa ,seler,marchew,pietruszki,pora zalać wodą i gotować 15min. Zblendować doprawić śmietanką solą i pieprzem do smaku.
Łopatkę zmielić,dodać pokrojoną cebulkę z bąkami,papryczkę chili,sól,pieprz i jajko. Masę mięsną dobrze wyrobić. Formować małe pulpety,obtoczyć w mące i wrzucać na gotującą wodę. Pulpety ugotowałam osobno,by zniwelować tłuszcz z mięsa. Gotować 10min. Ugotowane przełożyć do kremu selerowo-pietruszkowego. Zagotować i gotowe.
Smacznego życzę!