Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4819
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 946
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4819
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 946
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Ryby kupujemy w całości, sprawiamy, odcinamy płetwy i głowy,ogony zostawiamy. Dokładnie opłukujemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni.
Rybę solimy i posypujemy pieprzem oraz dodajemy troszkę czosnku z młynka lub granulowanego (ja wolę w młynku). Przyprawiamy na zewnątrz, jak i w środku. Nadziewamy łyżeczką rybę masłem i posiekanym koprem (może to być również pietruszka).
Owijamy każdą rybę osobno w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 20 minut, po czym odwijamy ryby, tylko górną część folii posypujemy bułką tarta i polewamy roztopionym masłem z folii. Pieczemy jeszcze 10 minut.
Rybę podajemy z ziemniakami, z talarkami, frytkami lub z chlebem. Wyśmienicie smakuje z surówką. Na zdjęciu surówka z kalarepy: 1 duża kalarepa, 2 marchewki średniej wielkości, łyżka oliwy, łyżeczka octu jabłkowego, do smaku sól, pieprz, szczypta cukru (opcionalnie może to byc majonez).
Smacznego!!!