Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z karpatkowym kremem i nie tylko.
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2008
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 274
Polecam.
Odsłon: 1795
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 688
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 40
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2008
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 274
Polecam.
Odsłon: 1795
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 688
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 40
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na dwie nierówne części Mniejszą część rozkładamy na blaszce o wym.25x35 wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp,180st.C przez ok.20min. Upieczone wyciągnąć z blachy.
Wystygniętą blachę natłuścić i rozłożyć drugą część ciasta. Rozsmarować na nim marmoladę.
Ubić białka i do sztywnej piany dodać cukier, kisiel i wymieszać. Wyłożyć na marmoladę.
Ciasto wsrawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w tem.180st.C przez ok.40 minut. 5 Na ciasto z pianką wyłożyć krem przygotowany w/g przepisu na opakowaniu i przykryć drugim ciastem. Posypać cukrem pudrem SMACZNEGO!