Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo smaczne. Nie trzeba czekać, aż wyrośnie :)
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 2253
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 241
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 2253
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 241
Składniki
Do dużej miski wsypać mąkę, na nią skruszyć drożdże. Na pokruszone drożdże nasypać łyżeczkę cukru, a z boku miski łyżeczkę soli (tak żeby nie dotykała drożdży), dodać 4 łyżki oliwy z oliwek i całość zalać 3/4 kubka ciepłej wody.
Wymieszać łyżką ile się da.
Potem wyrobić rękami. Nie trzeba wyciągać ciasta z miski
Cisto od razu można rozwałkować. Nie trzeba czekać aż wyrośnie.
Ciasto posmarować keczupem lub sosem pomidorowym, pomijając boki, bo posmarowane się przypalą.
Następnie wystarczy już tylko nałożyć dodatki jakie lubimy i ser. Piec w piekarniku w 200 st. W moim wystarczy 24 minuty.
Ciasto wychodzi delikatne i chrupiące. Bardzo smaczne :)