Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne do ciast,naleśników lub do pieczywa.Polecam:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Dynię obrać,pokroić w kostkę i zalać w rondlu szklanką wody. Gotować pół godz.
Dodać jabłka, śliwki,sok i skórkę z cytryny. Dorzucić 3-4 kwiaty anyżku. Całość podlać szkl.wody i smażyć około 1 godz. Na drugi dzień powtorzyć czynność,mieszać przy smażeniu,pod koniec wsypać cukier ilość jaka Wam odpowiada i chwilę zasmażyć. Powidła mają być gęste. Ciepłe nałożyć do słoiczków i zapasteryzować 15min.od momentu wrzenia wody.
Smacznego życzę!