Powidła jabłkowo-dyniowo-śliwkowe.

Powidła jabłkowo-dyniowo-śliwkowe.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Świetne do ciast,naleśników lub do pieczywa.Polecam:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Dynię obrać,pokroić w kostkę i zalać w rondlu szklanką wody.
    Gotować pół godz.

  2. Dodać jabłka, śliwki,sok i skórkę z cytryny.

    Dorzucić 3-4 kwiaty anyżku.
    Całość podlać szkl.wody i smażyć około 1 godz.

    Na drugi dzień powtorzyć czynność,mieszać przy smażeniu,pod koniec wsypać cukier ilość jaka Wam odpowiada i chwilę zasmażyć.
    Powidła mają być gęste.

    Ciepłe nałożyć do słoiczków i zapasteryzować 15min.od momentu wrzenia wody.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (25)

fafiatko 08 lutego
Co za pyszne i nowatorskie polaczenie w powidlach! smak musi byc obledny!
Nevermore 08 lutego
To teraz wiem skąd one się wzięły w różyczkach :D Pyszne połączenie i z chęcią bym spróbował kilka... Czytaj całość »
To teraz wiem skąd one się wzięły w różyczkach :D Pyszne połączenie i z chęcią bym spróbował kilka łyżeczek, mniam :)
pelen_brzuszek 08 lutego
brzmi ciekawie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki