Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie trochę inspirowane przepisem który zobaczyłąm w "smakach miasta"
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
na rozgrzaną patelnię wrzucam na chwilkę czosnek i prawie od razu dodaję kurczaka żeby czosnek się nie przypalił.
po ok 10 min dodaje pokrojoną w kosteczkę paprykę. i kiedy już będzie miękka dodajemy bakłażana i pomidory z puszki.
kiedy bakłażan zmięknie dodaje w/w przyprawy, aby danie było raczej ostre wiec dosyć sporo;)
na końcu jak już wszystko będzie miękkie daje mleczko kokosowe - fajnie zagęsci sos jeśli się trochę poczeka żeby miało czas odparować. kiedy będzie gęste i "smaki przejdą sobą" będzie gotowe
ostani krok najprostrzy czyli zorbienie kuskusa.wg przepisu z opakowania;) i połączenie na talerzu go z potrawką.