Pomarańczowe mojito

Pomarańczowe  mojito
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: konhambos
Spontanicznie zmodyfikowana wersja klasycznego mojito, gdzie bialy rum jest zastapiony brazowym, a woda mineralna pomaranczowa oranzada, co mu nadaje dodatkowego owocowego aromatu.

Składniki

  • 100 ml oranżady pomarańczowej
  • 3 cl brązowego rumu
  • 1 organiczna pomarańcza
  • 1 organiczna limonka
  • 1 łyżka trzcinowego cukru
  • 3 liście mięty
  • kruszony lód

Przygotowanie

  1. Umyc cytrusy, następnie podzielic na 4 czesci i przepolowic.
    W zaleznosci od wielkosci szklanki dodac po 1 kawalku limonki i pomaranczy lub proporcjonalnie wiecej oraz 1 łyzke brazowego cukru trzcinowego i liscie miety.
    Zmiazdzyc wszystkie skladniki i napelnic szklanke kostkami lodu. Nastepnie dodac 3 cl (30 ml) brazowego rumu i dopelnic szklanke oranzada.

  2. Podawac udekorowane plasterkami limonki i pomaranczy.

Komentarze do przepisu (13)

fafiatko 04 stycznia
Bardzo smaczny napoj, takiej wersji nie probowalam :p
Docherro 04 stycznia
Pyszny pomysł...muszę zrobić:)
Maudie 04 stycznia
Super wersja:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 100 ml oranżady pomarańczowej
  • 3 cl brązowego rumu
  • 1 organiczna pomarańcza
  • 1 organiczna limonka
  • 1 łyżka trzcinowego cukru
  • 3 liście mięty
  • kruszony lód
Składniki