Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach ciasta i pomarańczy sprawią, że święta będą cały rok.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Składniki
Sparzyć pomarańcze, wytrzeć do sucha i zetrzeć na drobnej tarce skórkę. Margarynę ze skórkami i cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać jajka, cukier waniliowy i dalej ucierać. Dosypać mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i bułką tartą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec 45 minut. Jeszcze ciepłe, nie wyjęte z formy ciasto ponakuwać wykałaczką, polać 1/2 szklanki soku i zostawić kilkanaście minut do wyschnięcia. Do reszty soku dodać cukier puder i dokładnie wymieszać. Wyłożone ciasto polać lukrem.