Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polędwiczki zrobiłam na patelni grillowej, ale spokojnie można je zrobić na zwykłej patelni :)
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 16
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 21
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 30
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 101
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 16
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 21
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 30
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 101
Składniki
Polędwiczki umyć i osuszyć. Pokroić je w plastry (ok 2 cm) jak będą zbyt grube to będą się źle rozbijać. Delikatnie polędwiczki rozbić tłuczkiem, posypać pieprzem, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Do miseczki na dno nalać odrobinę oleju i położyć plaster polędwicy i tak kolejno trochę oleju i kolejne plastry. Miseczkę z mięsem wstawić do lodówki na ok. godzinę. Polędwiczki smażyć tuż przed podaniem. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Na ostrym ogniu smażyć polędwiczki z obu stron. Gdy polędwiczki będą usmażone dopiero je solimy.
Sos chrzanowy: w rondelku rozgrzać łyżeczkę masła, dodać 2 łyżki chrzanu i mieszać, następnie dodać śmietanę. Sos można zaprawić mąką lub mieszać aż się zredukuje, posolić. Na talerze nalać trochę sosu i położyć na nim kilka plastrów polędwicy. Smacznego