Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie z dzieciństwa kiedy to takie plasterki ziemniaków piekliśmy na kuchni angielce razem z jajkami sadzonymi. Do dziś pamiętam ten zapach i smak. Bardzo brakuje mi takiej kuchni dlatego postanowiłam zrobić takie ziemniaki na suchej patelni. W smaku wyszły równie rewelacyjne jak te z blachy. Polecam jako dodatek do obiadu lub po prostu jako same na przekąskę.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 130
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22738
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 5142
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 130
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22738
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 5142
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w plastry 3-4 milimetrowe.
Na średnim ogniu rozgrzewamy suchą patelnię. Na patelni układamy plastry ziemniaków, które posypujemy solą.
Ziemniaki pieczemy z obu stron po kilka minut tak aby się nam lekko miejscami przypaliły.
Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!
;-D
;-))