Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został Ci ryż z obiadu albo po prostu lubisz go, spróbuj placuszków ryżowych. Prościutkie i szybkie w wykonaniu. Puszyste i smaczne.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 172
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 172
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Składniki
Do mleka dodajemy po kolei: jajka, mąkę ryżową, proszek do pieczenia, Ciągle miksując.
Dosypujemy ryż i mieszamy.
Podgrzewamy na patelni tłuszcz (najlepiej olej kokosowy rafinowany) i smażymy placuszki aż się zarumienią. SMACZNEGO :)
Można polać ulubionym sosem, posmarować dżemem czy polać miodem lub innym syropem. Jeśli lubisz słodycz to możesz w trakcie przygotowywania placków dosłodzić je czym lubisz.