Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym boczkiem i cebulą.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 113
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 40
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 113
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 40
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, połowę ziemniaków trzemy na większe wiórka a drugą połowę na drobne wiórki. Pokrojony boczek i cebule smażymy i usmażone studzimy, ostudzone dodajemy do masy ziemniaczanej, wbijamy 1 jajko oraz dodajemy mąkę i wszystkie przyprawy, dobrze wszystko mieszamy (próbujemy smak).
Placki smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Smacznego!!!