Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 735
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 93
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 735
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 93
Składniki
Ziemniaki umyć ,obrać ,zetrzeć na drobnej tarce z 1 cebulą ,włożyć na sito i lekko osączyć. Dodać mąkę ,jajka ,pokrojoną w piórka cebulę (pozostałą) oraz przyprawy-wymieszać. Na dwóch patelniach rozgrzać tłuszcz i kłaść łyżką niewielkie proporcje ziemniaczanej masy ,rozpłaszczając na placuszki (cienkie) Smażyć na silnym ogniu z obu stron na rumiano. Polecam podawać ze szklanką zimnego mleka.