Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane z cebulą i ziołami, usmażone z ziemniaków Melody. Dlaczego z Melody ? Otóż dlatego, że ten typ ziemniaków do niczego się nie nadaje, jak tylko do usmażenia smacznych, chrupiących placków.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy, jednego ziemniaka przez duże oczka a drugiego przez drobniejsze oczka i tak do starcia wszystkich ziemniaków. Cebulę także ścieramy na tarce, dodajemy do startych ziemniaków białka, mąkę, sól i pieprz ziołowy,mieszamy wszystkie składniki, przykrywamy i odstawiamy na 30 minut.
Po tym czasie smażymy z ciasta placki na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone placki podajemy z surówką Colesław. Smacznego!!!