Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po obiedzie zostały mi kotlety z kurczaka i trochę ziemniaków, postanowiłam więc zrobić placki ala racuchy tylko że wytrawne, ale jak się okazało w domu ani grama mąki pszennej, tak więc postanowiłam wykorzystać moje mąki bezglutenowe. Placki wyszły przepyszne, delikatne, pulchne, lekko chrupiące z wierzchu z pyszna mięsną niespodzianka w środku.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4796
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 225
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4796
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 225
Składniki
Do wody mineralnej dodajemy śmietanę, jajka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
Dokładnie miksujemy i dodajemy mąkę ryżową i kukurydzianą. Miksujemy.
Do ciasta dodajemy ziemniaki, miksujemy.
Na końcu do ciasta dodajemy pokrojone w drobną kostkę kotlety z kurczaka, doprawiamy sola i pieprzem.
Placki smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu do zrumienienia z jednej i z drugiej strony.
Po usmażeniu podajemy z ulubiona sałatką i ketchupem lub sosem. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d