Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki na bazie twarogu z sosem malinowym pasują zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek. Smacznego ;)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 515
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1386
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 105
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 382
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 515
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1386
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 105
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 382
Składniki
Do zmielonego twarogu dodajemy żółtka, cukier puder i mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie razem ucieramy. Białka jajek ubijamy, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Smażymy na rumiano na średnim ogniu (smażyłam bez tłuszczu, ale mając patelnię, do której jedzenie lubi przywierać polecam ją lekko natłuszczać). Maliny razem z cukrem wrzucamy do rondla i podgrzewamy do czasu, aż sos zacznie gęstnieć. Polewamy nim usmażone placuszki i całość oprószamy cukrem pudrem.