Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z którego wychodzą zawsze udane placki. Z podanego przepisu wychodzi 30 placków do krokietów lub do naleśników.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Do miski wlewamy mleko, wodę, olej i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o egzystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut do odpoczęcia.
Po tym czasie smażymy na posmarowanej olejem, gorącej patelni.
Usmażone placki zsuwamy z patelni na talerz z usmażonymi plackami. Smacznego!!!